nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den.Mám auto Ford fusion s maximálním výkonem59.0/5 700, a mám problémy s vybíjením baterie, jsem invelidní a je pravdou, že někdy autostojí i přes týden a nejedu s nim, nemohu, a baterii mám tu, která je ve voze od doby pořízení vozidla tedy od roku 2008.Před Vánoci se mi stalo, že jsem jela, startovala na podruhé a auto mě už potom nenastartovalo a odtahová služba mě dovezla k domovu.Tak nevím, baterii jsem dobila, jako již několikrát, ale nějak se obávám, že již tolik nedrží, někdo mi říkal, že třeba jim auto stojí i tři týdny a nevybíjí se, jsou nějaké baterie co mají speciální schopnost tolik se nevybíjet při stání v zimně. Zajímal by mě typ a zda teda mám kupovat novou baterii a jakou? Děkuji za odpověď.
8 let stará baterie je mrtvá, dávno přežila svou životnost. Buď si můžete koupit novou baterii z druhovýroby v nejvyšší řadě, například Exide Premium, nebo navštivte prodejce Ford a objednejte si originální baterii tam - je ovšem pravděpodobné, že ani tak vám nevydrží dalších 8 let.