0
späť

diskuze k tématu: Rodinné kombi do 100 000Kč

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, dovoz vozidel, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, japonská vozidla, americká vozidla, typ vozidla, osobní, volná diskuze
Haďák
počet príspevkov6
dátum registrácie02.02.2017
Štvrtok 09.03.2017 10:25, Rodinné kombi do 100 000Kč
Zdravím,

potřeboval bych poradit při pořízení rodinného auta do 100 000 Kč. Rozhodně a jedině chci benzínový motor! S ročním nájezdem 15k kilometrů dostačující. Převážné ježdění po silnicích I a II. třídy, dálnice výjimečně. Nejsem žádný pirát. Přemýšlel jsem o Octavii I, netuším však jaká je ideální motorizace, slyšel jsem mnoho na vše a nevyznám se v tom. Jako další mi vychází ještě Ford Focus, ale zde mám informace o vyšších cenách náhradních dílů. Napadla mě ještě i Mazda, zde se však úplně ztrácím. Děkuji všem za další typy na auta, případné rozvedení výše vypsaných typů.
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Štvrtok 09.03.2017 10:49, Oboji ok :-)
Ahoj Octávii na běžné popojíždění stačí i 1.4 16v, samořejmě plně naložené auto s klimatizací už předjede jen traktor, TIR asi ne. Motor 1.6 MPI je ideální pro Octávii, občas při větším nájezdu papá olej, ale není to vždy pravidlem a po generálce najezdíš s tímto motorem dalších 150tis.km bez problému.

Ford Focus II 1.4/1.6 je něco podobného výkonem a motory jsou spolehlivé. Výhodou je, že seženeš s přehledem dobrou výbavu, tj. ESP, 6xairbag, klimu atd... a to je např. pro mě důležitější než dražší díly pro Ford. Ono ne vše musíš mít originál, stačí i kvalitnější druhovýroba.
Pak je tu interiér, podvozek a sedadla = vše ma Focus lepší o třídu, ale nemusí to být pro tebe priorita..

reagovať
KoobaS
počet príspevkov1042
dátum registrácie23.04.2014
Štvrtok 09.03.2017 11:34, Re:
Kde se pořád bere ten mýtus o drahých dílech na cokoliv co není škodovka? Stejně tak dostupnost náhradních dílů... To si lidi myslí, že když nemám šáde, tak přijedu do servisu, tam se na to podívaj, řeknou že musí zavolat do Turecka a prověřit, jestli tam někde ve skladu mají spojku nebo třeba rozvody?
Na cenu dílů nehraje roli značka, ale velikost a třída, do které auto patří...

Jinak, do 100 kkč bych se úplně vyhnul koncernu, kde se platí dvacet procent z ceny jenom za to, že to je vlhkej sen.
Za sto peněz to bude hezkej focus I po faceliftu. Na dvojkovej bych se vyprdl a za ušetřený peníze udělat pořádnej servis, koupil dobrý gumy a hezký kola...
reagovať
sheogorath
počet príspevkov527
dátum registrácie27.05.2016
Štvrtok 09.03.2017 13:02, RE
Naprostej souhlas. Nehlede na to, ze vesmes pro vsechny automobilky dodava dily par vyrobcu (Bosch, Siemens, Valeo, Continental, Meyle apod), takze zalezi spis na konkretnim dilu, nez na vyrobci vozidla.
reagovať
Valnoha
počet príspevkov322
dátum registrácie03.01.2011
Štvrtok 09.03.2017 20:07, Hhhhhh mmmmm nnnn
Zalezi na tom co znamena "rodinne" pokud se jedna o jednoho sviste. Focus OK. Pokud je vas vic zaradil bych do vyberu Opel Vectra 1,8i. Jsou i dalsi varianty ale tech je jak safranu....
reagovať
Fanda
počet príspevkov551
dátum registrácie28.09.2008
Piatok 10.03.2017 06:48, RE: Rodinné kombi do 100 000Kč
Haďák napísal:
Zdravím,potřeboval bych poradit při pořízení rodinného auta do 100 000 Kč. Rozhodně a jedině chci benzínový motor! S ročním nájezdem 15k kilometrů dostačující. Převážné ježdění po silnicích I a II. třídy, dálnice výjimečně. Nejsem žádný pirát. Přemýšlel jsem o Octavii I, netuším však jaká je ideální motorizace, slyšel jsem mnoho na vše a nevyznám se v tom. Jako další mi vychází ještě Ford Focus, ale zde mám informace o vyšších cenách náhradních dílů. Napadla mě ještě i Mazda, zde se však úplně ztrácím. Děkuji všem za další typy na auta, případné rozvedení výše vypsaných typů.

Osobně bych se poohlédl po 1 octavii s motorem 1.8T 110 kw,pro mě je to jeden z nejlepších motorů ,popřípadě 2.0 85 kw,ale brát pouze rok 2004.Focus může být samozřejmě také,hlavní je koupit dobrej kus,není to ani tak o konkrétní značce.Naběhnout si můžete při nákupu ojetého vozu na čemkoliv.
reagovať
Haďák
počet príspevkov6
dátum registrácie02.02.2017
Piatok 10.03.2017 08:16, RE: Hhhhhh mmmmm nnnn
Valnoha napísal:
Zalezi na tom co znamena "rodinne" pokud se jedna o jednoho sviste. Focus OK. Pokud je vas vic zaradil bych do vyberu Opel Vectra 1,8i. Jsou i dalsi varianty ale tech je jak safranu....

Ok, jaké jsou tedy ony další varianty šafránu? A rodinné beru spíše kombíka, MPV by asi bylo už moc. A vždy to začíná jedním svištěm a pokračuje dalším počtem/ty Díky
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.