Tycoon napísal:
Ten chlápek působí jako šašek, asi tím zakrývá neznalost. Mluví tam o rekuperaci, přitom to je jen marketingová hříčka automobilek, ve skutečnosti to je pouze tzv. řízené dobíjení, skutečnou rekuperaci mívají jen hybridy. Pak tam víceméně papouškuje marketingovou řeči od Fordu ... 6,4 litru při dodržování rychlostních limitů (90 mimo město, 130 na dálnici) si tam vychvaluje jako něco světoborného. Přitom můj benzinový dvoulitr si vezme jen o pár desetinek víc (dlouhodobě 6,8 dle dotankování). Př...
Jestli to nesleduješ běžně, tak chápu, že na tebe "expert Pepa" takto působí. Nicméně je to člověk, který se celkem snaží a dělá to po svém. Já si ho celkem rád poslechnu, stejně všechno musí člověk brát s rezervou. Těch 6.4 bylo při dodržování limitů, ale bez loudání, normální dynamická jízda. S lehkou nohou se ani já pod šest nemám šanci dostat.
Rekuperace je prosté vracení energie zpět, to že to nemá nějaké extra baterie a nabíjí to jen akumulátor ještě neznamená,že o rekuperaci nejde. Když se akumulátor nabíjí při brždění, tak to znamená, že nemusí být alternátor tak silný a méně zatěžuje motor. To se taky počítá.