Dovolím si podotknot, že nevím, jka bych musel jet, aby mi mé Mondeo s 1,8i/92kW žralo 8-9l/100km. Leda celej den lítat po Praze stylem plnej-plná (tedy plyn a brzda). Mám ročník 2006, najeto XY (dovezeno, asi o něco stočeno), taco ukazuje 145.000km. Jezdím 1/3 město, 1/3 okresky v Jeseníkách (takže kopce, 2-3-4) a občas delší trať 150+150km mimo dálnice. Jezdím v rámci limitů /60/100 dle tacho. Kola mám 205/55/R16. Spotřeba za poslední 2 royk, co jsme jej zdělil, vypočítaná stylem plná-plná a reálný nájezd, je 7,1/100. Na dlouhou trať PP klesne v létě klidne na 6,2, tedy reál 6,4-6,5. Motor je dostačující, výkon rozhodne neomezuje (není to ale F1), auto bytelné, spolehlivé až na občqsný noční život elektroniky (třeba někdy se nezamkne centrálem na DO, ale jen klíčem, po 2 dnech se to samo opraví). Ač dědeček auto klepnul - koroze nula, ani pupínek a to bylo auto již dovezené jako jendou lehce ťuklé na LZ blatník. Prostě dvře, prahy, lemy vše 100%. Auto jezdí denně, olej nežere (5w40, po 15tkm). Rozvody nehlučné, klima nechladí, ale mrazí
než mazdu, tak 100x radši Mondeo, protože: nehnije a servis je na každém rohu a je o řád levnější. Dva japončíky mimo Mondeo mám doma, takže o servisu japan cars dost vím.