Streda 16.12.2009 12:00,
Hodně se tady objevuje chvála na Focusy. Tohle je snad první recenzce, kdy to auto někdo pořádně sepsul. Z mých vlastních zkušeností s Focusem Mk. I 1.6 mohu potvrdit, že kromě solidních jízdních vlastností a vcelku přijatelné spotřeby (po Praze tak 7,5 l - 8 l/100 km, po dálnici do 9 l/100 km, po okreskách kolem sedmi jinak nic moc (hlavně pokud jde o spolehlivost a katastrofální dílenské zpracování). Motor 1.6 16v docela dobrý a spolehlivý, poměrně pružný, kolem 160 km/h mu docházel dech. Zřejmě to však platí jenom o tomhle motoru, kolega měl 2.0 Ghia v automatu, žralo to jak tank a v 60 tkm se mu potkal motor (rozpadla se plastová napínací kladka rozvoďáku). Já jsem auto přebíral od prvního majitele (prokazatelně) s najetými cca 60 tkm, bylo tři roky staré. Ujel jsem 15 tkm a vysypala se mi na dálnici v plné rychlosti převodovka. Pak mi odešla páčka od blinkrů (nedržela v sepnuté poloze a pořád se vracela, což dost rozčiluje). Pak jsem s autem asi dva měsíce nejezdil a něco mi vyrezlo na LZ brzdě - přibržďovalo to. Po třech letech od prodeje zrezavěl výfuk. Jinak, jak už jsem říkal, dílenské zpracování hrůza. Pořád jsem v interiéru nacházel na zemi různé malé plastové dílky. Byly to asi nějaké krytky, ale nepořadilo se mi zjistit, odkud to vypadlo a proč. Umělá hmota v interiéru dost katastrofální (asi jaká se dávala do japonců v 80. letech), sedadla bez bočního vedení, sedák se zvyšuje tak, že se rovná, takže vás přejde chuť na nějaký vyšší posez. Docela špatně vyřešený ofuk předního okna, mlžilo se to přespříliš, i když byl nový filtr. Firemní rádio taky z dob krále klacka, ale pozitivum bylo ovládání na volantu a RDS. Jinak překvapivě výkonná klimatizace a docela dobré odhlučnění. O výborných jízdních vlastnostech jsem už psal.
reagovať