doman napísal:
Ahoj,rád bych si koupil nové auto (felicie už nedostačuje). Kolik peněz do toho chci přesně dát nevím, jde hlavně o to, aby to bylo funkční a spolehlivé a dobrý kus.Převážně jezdím po Praze pár KM + sem tam nějaký výlet třeba 40 KM.Asi by mě nevadilo ani, kdyby se koupilo nějaké auto za třeba 60.000,- Ale i v tom rozpočtu si nechám poradit. Klidně koupím auto za 30 nebo za 100. Jde o to zaplatit minimum, abych získal užitek, který potřebuju :).Rád bych od přímého majitele. Co koupit? Kde hledat?A nevíte o někom, kdo by mě auto mohl "zkontrolovat"?Děkuji moc :)
Ahoj, těch aut mi prošlo pod rukou mnoho a za mě je to obyčejný VW Golf 1.4 cca 2006+. To auto nereziví, je docela dobře opravitelné, dostupné jsou i kvalitní díly z druhovýroby a i menší serivs jej umí dobře udržovat. Těch 100tis.kč se Ti oplatí mnohonásobně.
Zkusil bych nejdříve hledat i na auto plus od vw group, občas tam je Golf s plnou servisní historií v dobrém stavu. Také bych se nebránil si Golf přivézt od dealera VW v Německu.
A proč tak chválím Golf V? Vše jde lehce, dobré sedačky, nadstandardní výdrž výfuku, podvozku a interiéru. Navíc jako pětidvéřový je pohodlný i vzadu, kufr z 90% stačí. Vůz i za dalších pět let ještě dobře prodáš, pokud se budeš o něj starat. Málem bych zapoměl, Golf V je bezpečný a má povedený podvozek, tam se ještě nešetřilo