Jimm22 napísal:
Tak jsem doufal že Ford Focus je na tom protikorozně dobře. No ještě že mám na výběr auta dost času, nebude to asi jednoduchý příběh :)Tak priority asi takhle: - spolehlivý motor s minimálními naklady na údržbu a normální cenou náhradních dílů- benzin (popřípadě LPG), dálnice jedu max 1x za rok, většinou okresky- combi, nebo něco s velkým kufrem na kola, kočárek, ...- dobrá antikoroze, garáž sice mám, ale tam je spousta jiných krámů a auto už se nevejde- kolem 150tis, max 200tis i s prvními náklady v servisuJinak bazary jsou plný Fabií, a za 150tis by šla pořídit z roku 2013, co vy na to?díkyJimm
Ahoj Ford Focus je na tom dobře s antikorozní ochranou po faceliftu(myslím 2008 a výše, má to již jiné přední světla), ten také mám r.v. 2009, auto je bez koroze v ježdění v horách.
Fábie II je auto, které budeš chtít za rok prodat, jednak je opravdu ohyzdné a nesmyslně úzké a pak s tak mizernou výbavou, která se hodí do roku 2005 ne 2016
, často jen 4xairbag, ABS a mech klima, promiň ale tohle je veterán. Focus budeš mít s 6xairbag, ESP, ASR, EDS, často autom, klimou, multiprvkovou zadní nápravdou a o 14cm širší!!!
Raději Golf V než Fábie II, měl jsem jí 7 let, opravdu to za to nestojí
- jen namátkou, po 100tis.km jsem měnil oba tl. výfuku, v přední nápravě čep, něco vrzalo v palubce, kamarádovi se přecviknul kabel vedoucí do předních dveří atd...