Honz8 napísal:
Zdravím. V současné době mám benzínovou Astru 1.6 55kw, která je sice stále hezky zachovalá a funkční, ale příští rok ji bude už dvacet let. Proto jsem začal hledat co by mohlo být moje druhé auto. Jelikož zatím nemám děti, kombík není podmínkou, ale nebráním se mu. Určitě by to měl být ale benzín, protože 80% najetých kilometrů je jízda do 5km vzdálené práce. Jízda po okresních silnicích, dálnice tak jednou do roka. Roční nájezd je pak kolem 10tis km. Od nového auta bych chtěl lepší jízdní vlastnosti oproti Astře. Smrt v očích při předjíždění už mě nějak nerajcuje, takže bych rád kdyby to trošku jelo, když je potřeba. Určitě ale s ohledem na nějakou rozumnou spotřebu a malou poruchovostí. S astrou jezdím za nějakých 7,5 - 8l, což není málo málo na to že to fakt moc nejede. V této ceně jsou to asi tyto auta: Ford focus II 1.6 74kw Ford focus III - ten se mi dost líbí, bohužel za tyto peníze asi ještě nekoupím Mazda 3 1.6 - tady mě trošku děsí drahý servis Honda civic 1.8 - UFO interiér mě dost odrazuje Octavia II Golf - spíš asi ne, problémové TSI + vyšší cena stejně jako u Škodovky Poprosil bych o nějaké porovnání případně doporučení něčeho jiného. Co bych asi nechtěl tak francouze.
Ahoj, raději došetřit a koupit Focus III 1.6 Ti-VCT. Ono, kdybys koupil něco, co ti úplně nesedí, budeš už za rok špekulovat, jak to zase prodat a koupit Focuse III
Já mám Focuse II facelift 1.6, je to návykové auto, ale Focus III je zase o kus dál s komfortem, takže i ženy nemají problém mít toto auto rády
Focus II je dost ultimativní hračka pro pány jen - spojka přesná, ale nejde úplně lehce, řazení famózní, ale zase jde trochu těžce, a to samé řízení. Chlap slintá, ale subtilnější žena naříká, že to "nejde lehce jako ve Fábii II"