0
späť

diskuze k tématu: Ford C-max jakou motorizaci vybrat?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla
Antrax
počet príspevkov5
dátum registrácie21.12.2015
Streda 30.03.2016 22:02, Ford C-max jakou motorizaci vybrat?
Dobrý den, po delším výběru rodinného vozu jsem se rozhodl pro Ford C-max ročník 2008 a mladší. Nemohu se však rozhodnout jako motorizaci zvolit. 2 x týdně dojíždím do práce cca 35km tam a 35km zpátky, nějaké poježdění po městě + od jara do podzimu výkendové výlety. Roční nájezd odhaduji kolem +-15 000km.
Jsem sice vyznavačem klidné a plynulé jízdy, ale rád bych vybral takovou motorizaci, která by mi dovolila rychlé a bezpečné předjíždění v případě potřeby. Motorizaci, která není finančně náročná na případné opravy, má spotřebu v rozumných mezích a je takzvaný "držák".

Jako favority mám 1.6 TDCi 80kw nebo benzín 2.0 107kw.

Na různých stránkách jsem se dočetl rozporuplné informace a tak si rád nechám poradit i jiné varianty. Někde 1.6 TDCi chválí, jinde píší, že pro c-max je výkon slabý. Někde doporučují benzínový 1.8 jinde 2.0.
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Štvrtok 31.03.2016 13:02, Diesel 1.6 TDCi určitě ne
Zdravím, Fordímu(od PSA) dieslu 1.6 TDCi se vyhněte velkým obloukem, zejména silnější verzi 80kw, kde Vás opravy budou stát v desítkách tisíc korun.
Jednoznačně volte jakýkoliv benzínový motor, dokonce základní 1.6 74kw úplně stačí, ten motor mám ve Focusu II a na běžné ježdění je nadprůměrný. Pak tu máme 1.6 Ti-VCT s proměnlivým časováním ventilů a výkonem kolem 85kw - opět dorbý ale už složitější motor, mě se zdá kultivovanější než ten základní. Motor 2.0i Forďáci chválí, ale už přece jenom spotřeba bude vždy kolem 8l, kdežto se základní 1.6 jde na okresce jezdit i pod 6,5l
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.