Fanda napísal:
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, hledáme auto pro mladý pár. Líbí se nám Fiat Stilo a uvažujeme nad benzínovými motory 1.4 nebo 1.6. Já jsem zvyklý jezdit s naftou, ale vzhledem k nájezdu a obavám z udržby je lépe se ji vyhnout že? Co se týká nájezdu, ten nebude velký. Spíše to bude na ježdění do města a víkendově mimo město. Nedokáži to odhadnout, ale nějaké velké nájezdy neplánujeme. Nemyslím si že najedeme víc jak 15tis ročně. Máme připraveno 100tis, ale cheme utratit 70 a za zbytek provést nezbytné opravy nebo si peníze nechat jako rezervu. Nezáleží nám jestli to bude kombi nebo hatchback. Doporučíte nám Stilo? Případně nějaké jiné auto? Děkuji
1.4 16 V 70 kw je pro Stilo nejlepší motor .Výkonově na auto překvapivě dobře stačí.Při klidné jízdě spotřeba pod 7 l.Kromě výměny rozvodového řemene žádné problémy. 1.6 16 V 76 kw se nechá doporučit do roku 2005 , verze 77 kw má sice papírově 1 kw navíc ,ale v praxi je ospalejší a žíznivější a hrozí jí např. zanesený ventil ERG.Rozhodně se vyhněte 1.8 16 V 98 kw.
Rozhodně se vyhnout se 1.8 ??? Máte pro to tvrzení nějaký důvod/zkušenost? nebo je to jen jedna paní povídala?
Vysoká spotřeba? kombi spotřeba 7,0 - 7,5 (30% dálnice + 70% mesto) mi nepřijde vysoká..
Mimo město se s klidnou nohou dá spotřeba stlacit až k 6 L.
Právě díky vyšší váze (vzhledem k ostatním modelům fiat) bych doporučil benzin 1.8 nebo JTD.