Ahoj, mám zkušenosti z Peugeoty a Renauly - obě značky mají pozink a mě teda 206 nereziví ani náhodou ani po 15 letech
Naopak kamarádova Fábie 2001 už docela začíná kvést na blatnících
Jinak v rozpočtu 45000kč, auta kderé neskončí za měsíc ve šroťáku jsou
1. Renault Megane I 1.6 r.v. 2001+ - nerezne, díly z druhovýroby jsou levné, auto jezdí velmi dobře, do 8l se vejdeš a nabízí komfort, který Fábie I ani II nenabízí
Dizajn je nadčasový a s litými koly poslední facelift je pořád pěkný v hatchbacku.
2. Peugeot 206 1.4, r.v. 2001+ - nadčasové auto, živý motor, opět velmi levné díly z druhovýroby. 206 je pohodlná, seženeš i s dobrou výbavou
Peugeot je velmi lehký, takže 1.4 s ním docela hýbe a brzdou provozu určitě nebudeš. Dá se sehnat i motorem 1.6 či dokonce 2.0 ale tam už občas něco pozlobí, rozhodl by stav...
Oba tyto vozy mají pozink a odolávají korozi nadstandarně. A oba vozy seženeš ve tvé cenové relaci s ABS, 2xairbag, centrál, vyhř. zrcátek, el. ovl. oken vpředu a klimou a to stojí za to!
Já koupil 206 z Itálie před cca 4 léty a nelituji, stav vozu byl bez koroze a hlavně fungovala veškerá elektronika, včetně podsvícení popelníku !!