Utorok 13.08.2024 16:16,
servis x pojišťovna
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? Jsem úplně bezradná. Máme Fiat Freemont. Loni jsme vyměnili komplet rozvody, letos v zimě byl v autorizovaném servisu kde vyměnili obě čerpadla a spoustu dalších věcí, celé auto zkontrolovali a udělali technickou. V únoru jsme auto převzali, původně jsme měli v plánu ho prodat ale přesvědčili nás že už se tam nemá co porouchat a ať ho neprodáváme. Nyní jsme s ním jeli, praskla tam nějaká malá součástka a vlivem tření začalo vozidlo v motorové části hořet. Pojišťovna odtáhla vozidlo do nejbližšího autorizovaného servisu kde odstranili ohořelé části které nebyli nutné k fungování auta a opravili to nejnutnější. Zaplatili jsme 11000 s tím že nám něco z toho pojišťovna vrátí. Ihned po převzetí jsme zjistili že se sám spíná zadní stěrač a kolem kola je nějaká olejovitá kapalina ale pod autem ani v motoru olej nebyl.(Neměli jsme čas to hned řešit) 3 dny jsme auto používali a přestalo jet. Zavolali jsme tedy pojišťovně že jimi vybraný servis neopravil auto pořádně a oni to nechali odtáhnout do jiného servisu. Tam jsme museli dojet sepsat s nimi papíry atd což předchozí servis vůbec nechtěl. Nyní nám dali vědět že se jedná o novou závadu a že to s požárem nemá nic společného takže to nemůžeme požadovat po pojišťovně. Jsou prý vadné rozvody které jsme vloni měnili a poškozená manžeta na poloose. Chtějí po nás 20 000 za nové rozvody a plasty které předchozí servis jen vyndal s tím že za poloosu by chtěli dalších cca 22 000 tak jí nechají tak. Chci se toho auta zbavit ale momentálně je neprodejné. před požárem bylo úplně v pořádku ale oni tvrdí že za to požár nemůže což je podle mě blbost. Nemám peníze na opravu a nevím co mám dělat. Je tu někdo kdo by dokázal poradit?
reagovať