cz2891 napísal:
Přidám rychlo postřeh o moji nedávno koupené Cromě. Proč Croma: sedadla víše nad vozovkou, menší jak kompaktní MPV. Osvědčený naftový motor, skvělá cena, bezpečnost. Parametry při výběru: FL, 1.9JTD 8ventil - měl jsem v AR 156 16V, jel jak vystřelený z praku, ale díky výkonu menší životnost všeho dokola a o něco větší spotřeba:), manuál, nejmenší 16´´ kola. Prvně proběhla lustrace KM na dálku - v Brněnském bazaru u řeky /shořel - více Google/ měli dvě, jeden stočený o cca 130tkm, druhý min o 200tkm. Rozjel jsem se na první nestočený. 4roky starý, 110tkm. Stav: nový lak na dvou místech, odřené dveře od klíčku, několik dírek od cigarety /auto nesmrdělo/, zrezlejší kotouče od stání /auto byl čerství dovoz/, nějaký pazvuk od něčeho točícího se v motoru. Nešel jsem kupovat nové auto. Poprodejní servis: geometrie, rozvody, oleje včetně převodovky, filtry, klima, zvuk byl od řemenice, pak se lehočce ozývala kladka - výměna, řemen. Brzdy se po 1.500km vyhladily. Byla na kraji vyskočena střešní lišta a v řidičových dveří nedržela na 100% ozdobná lišta - lepidlo na okna lepí vše. Najednou jsme si všimly, že odskakuje zadní náprava. ve zkratce, náprava dolů, vše jak nové, znovu geometrie a vše 100%. Drnčící expanzka, namotání textilní pásky kolem držáku. Jízda: většinou jsem měl Frantíky a auto je decentně tvrdší, co mě zatím trošku vadí, jsou tvrdší sedáky, žádná hrůza, ale Frantík to není. V zatáčkách to není Mondeo, ale auto jde tam kam potřebujete. Auto neumí oproti Frantíkům skákat přes retardéru, při skočení se ozve rána, ale nejde do páteře jak u O1. Spotřeba při 1/3město 6l/100km - na nádrž 1000km!!, s dálnici max 6.5l, nejsem brzda provozu. Celek: podobný poprodejní servis si dělám na všech autech, raději udělám vše na jednou a pak jen spotřebák, Ceny dílů jsou bez problému. Cena auta a jeho "výkon" je naprosto skvělí a díky anonymitě internetu můžu napsat, že patřím do vysoko příjmové skupiny, ale nechce se mě již utrácet za auta - prozřel jsem, asi je to věkem. Při rychlo hodnocení jsem se oprostil od radosti z nového auta které stále trvá a napsal jsem vše.
Neuvěřitelný. Teda obsah jo, ale... Napadl mě jeden kreslenej vtip, tuším od p. Jiránka - chlap v bouráku říká pěšímu (evidentně intelektuálovi): "Já bych taky strašně rád chtěl bejt inteligentní, ale zase nechci bejt chudej"