Vywern napísal:
Ale pane Sikle, to nevite, ze litrovy motor od Toyoty je 12 ventilovy 3-valec? 16ventilu a 4 valce ma az vyssi motorizace o objemu 1,33. Takle to cele co jste napsal akorat vypada, ze nevite o cem pisete.
Mimochodem Fusiona bych moc nedoporucoval, v servisech s touhle zlevnenou varkou maji docela potize pro poruchovost, mimoto si uzivatele a to i z rad nesportovcu stezuji na zaludnes jizdni vlastnosti na mokru i pri malych rychlostech. Takze bych radsi doporucil bezproblemovy Yaris, litrovy 3 valec je dobry motor.
Tak já mám fusiona ještě z doby, kdy se neprodával za dumpingovou cenu, byť na něj už tehdy byla veeelká sleva (120 000 oproti ceníku) - a zpětně si říkám, že i tak to auto bylo pořád drahé v porovnání s tím, co je to zač. Jestli jsou ty novější kusy poruchové/problematické, tak se pak přestávám divit odporu autorizovaných servisů k řešení reklamací.
Dědovi, který přestoupí z žigulíku nebo favoritu, asi bude jedno, že auto vrže (po roce a půl s 16 tkm na tacho už z vícera zdrojů, z výroby od zadní nápravy). Pokud není závodník, tak mu nebudou vadit ani ty záludné jízdní vlastnosti (darmo platné, to auto je vysoké a nemá zase tak široká kola) - mimochodem bych řekl, že dost souvisejí s použitými pneu.
Mě teda potkalo s tímto autem dost nepříjemností, další byly se servisy, které ty problémy nechtěly řešit. Pro nenáročného řidiče to auto jako takové možná není nejhorší volba, ale mrknul bych možná po ojetém kusu, který není zbytečně nutné vozit do autorizovaného servisu.
Jako alternativu bych možná zvážil Suzuki Ignis, který je sice menší a má ještě horší materiály v interiéru, na druhé straně jsou lépe zpracované a ignis má hlavně mnohem lepší motor než fusion. Je stejně vysoký a nastupuje se do něj dobře. Stejně jako předcházející generace fiesty se už oficiálně neprodává, ale zbytky ze skladů se dají (snad) ještě sehnat.
Prarodiče od mé partnerky volbu auta na stáří řešili před třemi roky a nakonec kvůli chalupaření sáhli po loganu, do poslední chvíle ale byl ve hře Fiat Panda, který nabízí také vysoký posez a pro dva pasažéry dostatek místa.