Johny_Fotowalker napísal:
Dobrý den, od včerejška jsem se těšil na recenzi tohodle né moc rozšířeného vozu. Provozuji ho cca 7 let, znám velmi dobře jeho slabé stránky a rozhodně nejsem jeho slepým fanouškem. První co mě zaráží, je srovnávání s Octavia II 1,9TDI 77Kw ? Jak může někdo kdo chce psát o autech přehlídnout atributy 1. benzín versus nafta 2. rozdíl tříd malé vozy versus nižší střední třída? Octavia se dá srovnávat s Focusem, Astrou, I30, ale Kalos je o třídu níže, ten se dá srovnávat s Fábií, Fiestou, Astrou... ono i cena vozu je jiná a zázraky se nedějí Výkon 53 kw na takhle malé auto vážící něco málo přes tunu je rozhodně dostačující výkon. Ale problém je v kroutícím momentu který je prostě nízký. Takže tento motor prostě netáhne od nízkých otáček, ale ožívá od cca 3500 ot/min a ve vysokých otáčkách nemá problém, ba přímo si o ně říká Spotřeba Není řidič jako řidič, ale udělat průměr na 100km k 9L benzínu je jasný úkaz, že řidič není normální. Dálniční spotřeba na vzdálenostech trasy kolem 1000km vychází +- 6L (maximální rychlost cca 120km/h) Průměrná kombinovaná je od 6,5 - 7,5L. Zimní couračky po městě 5km tam apod. to roste na 8L. Není to žádný economy dream, ale rozhodně to není 9L, tam bych hledal kde je problém. Kufr Kalos má kufr 220L, je to spíše méně, ale je to fakt, zase vzhledem ke své celkové délce má na svoji třídu delší rozvor a více místa pro pasažéry. Jak je velký kufr to snad každý vidí, dá se do něj díky kolmé zádi dostat více než se zdá. Sám to vím, vozím tam dětský kočárek a zavazadla na týden pobytu. Cena Jak to myslíte, že je vysoká ? V bazarech jsou s malým nájezdem kolem 60 000 Kč. Jako nové bylo levnější o cca 80 000 Kč než srovnatelná Fabie I. Kalos není žádný zázrak, ale odvděčí se vám spolehlivostí (jednoduchá konstrukce), pohodovou jízdou a uštří peníze při jeho pořízení. Při dalších pokusech o publikování se prosím nejdřív zeptejte sám sebe jestli to má cenu, případně doporučuji se vycintat u piva.[/quote
recenzi jsem napsal tak jak to vidím já, od toho snad recenze je. :) Srovnával jsem to s Ocavii II proto, aby byl prostě znát ten rozdíl, já nevěděl, že se to nesmí. Co se týče spotřeby, pokud je tam něco rozbitého, nejsme mechanik nevím, a kdyby se to opravilo a snížila se spotřeba, byl bych vděčný.