0
späť

diskuze k tématu: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, francouzská vozidla
Marlly
počet príspevkov5
dátum registrácie28.04.2013
Nedela 12.05.2013 22:15, Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Zdravím všechny milovníky (splašených krabiček). Už delší dobu přemýšlím, že si pořídím jednoho ze zmíněných vzteklých prcků, ale pořád nějak nevím které. Vím že obě autíčka jsou téměř totožná, ale na různých fórech se dočítám, že jedno jede líp než to druhé, tamto má lepší podvozek atd...
Tak vás prosím o vaše názory a poznatky....co do výkonu, podvozku,poruchovosti a požitku z jízdy...

Moc vám dík Martin
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 13.05.2013 08:17, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Marlly napísal:
Zdravím všechny milovníky (splašených krabiček),už delší dobu přemýšlím že si pořídím jedno ze zmíněných vzteklích prcků,ale pořád nějak nevím které,vím že obě autíčka jsou téměř totožné,ale na různých fórech se dočítám že jedno jede líp než to druhé,tamto má lepší podvozek atd... Tak vás prosím o vaše názory a poznatky....co do výkonu,podvozku,poruchovosti a požitku z jízdy... Moc vám dík Martin

Koupil bych to, co zrovna bude v lepším stavu. Vyhnul bych se tuzingovým kreacím a žádné v budoucnu neprováděl. Pokud tak učiníte a budete se a splašenou krabičku dobře starat, kromě radosti z jízdy se vám odmění i rostoucí hostorickou hodnotou. Velmi důležité je u podobných aut zachovat původní rozměr pneu a disků a podvozek nijak neupravovat (různé stavitelné podvozky, tvrdé tlumiče, atd.). Jen tak bude celé auto fungovat tak jak to konstruktér a ladič zamýšlel. Ještě můžu doporučit Peugeot 306 S16, sice větší a dražší, ale také pekelně rychlý a zábavný (měl jsem tu čest).
reagovať
Marlly
počet príspevkov5
Pondelok 13.05.2013 14:06, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Paul napísal:
Marlly napísal:
Zdravím všechny milovníky (splašených krabiček),už delší dobu přemýšlím že si pořídím jedno ze zmíněných vzteklích prcků,ale pořád nějak nevím které,vím že obě autíčka jsou téměř totožné,ale na různých fórech se dočítám že jedno jede líp než to druhé,tamto má lepší podvozek atd... Tak vás prosím o vaše názory a poznatky....co do výkonu,podvozku,poruchovosti a požitku z jízdy... Moc vám dík Martin
Koupil bych to, co zrovna bude v lepším stavu. Vyhnul bych se tuzingovým kreacím a žádné v budoucnu neprováděl. Pokud tak učiníte a budete se a splašenou krabičku dobře starat, kromě radosti z jízdy se vám odmění i rostoucí hostorickou hodnotou. Velmi důležité je u podobných aut zachovat původní rozměr pneu a disků a podvozek nijak neupravovat (různé stavitelné podvozky, tvrdé tlumiče, atd.). Jen tak bude celé auto fungovat tak jak to konstruktér a ladič zamýšlel. Ještě můžu doporučit Peugeot 306 S16, sice větší a dražší, ale také pekelně rychlý a zábavný (měl jsem tu čest).

Moc dík za zastavení a vyčerpávající povídání,jelikož mám něco takového v plánu,(zakoupit netknutý kus)tak podle nabídek na netu to bude brutální oříšek,všechno je buď "upravené" nebo překopané na vrchy.A 306 mě taky zaujala ale je o dost težší...tak budu hledat "naštvané prcky"dále...
Ještě jednou dikec
reagovať
Pavlik
počet príspevkov1328
dátum registrácie09.10.2008
Pondelok 13.05.2013 14:49, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Marlly napísal:
Paul napísal:
Marlly napísal:
Moc dík za zastavení a vyčerpávající povídání,jelikož mám něco takového v plánu,(zakoupit netknutý kus)tak podle nabídek na netu to bude brutální oříšek,všechno je buď "upravené" nebo překopané na vrchy.A 306 mě taky zaujala ale je o dost težší...tak budu hledat "nasrané prcky"dále... Ještě jednou dikec

Ještě bych se podíval na málo známé VW Lupo GTI jako alternativu. Koncern sice nemám moc v lásce, ale tohle autíčko mě kdysi při svezení docela zaujalo.
reagovať
Marlly
počet príspevkov5
Pondelok 13.05.2013 15:07, Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
WV Lupo GTI????? to seženu spíš 205 turbo 16
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 13.05.2013 15:42, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Marlly napísal:

Lupo GTI mně jako alternativa napadla taky, ale výběr nic moc a cenu si drží. Ovšem myšlenku bych úplně neopouštěl. Co takhle Polo GTI s tou samou 1,6 16V 125k. Po faceliftu vypadá dobře a už nerezne, ale není to taková rarita jako Lupo. Navíc je o třídu níž než alternativa 306 S16. Zajímavý prcek je i Panda 100 HP. Jen pozor na kusy s ESP, nejde vypnout.
reagovať
Pavlik
počet príspevkov1328
dátum registrácie09.10.2008
Pondelok 13.05.2013 18:23, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Marlly napísal:

Sehnat cokoli z výše zmíněného v dobrém stavu bude dost obtížné, tak proč nezmínit zajímavou a navíc neobvyklou alternativu. V Německu trochu výběr je a začínají na 5000,-EUR.
reagovať
Marlly
počet príspevkov5
Štvrtok 16.05.2013 22:01, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Ještě mě tak napadlo Punto GT 1.4 turbo...dostupnost dobrá,cena přijatelná a bez mála 100kw dostačující,jen nevím jestli se nesypou motory...
reagovať
martin.krames.39FB
počet príspevkov1
dátum registrácie26.05.2013
Nedela 26.05.2013 23:34, RE: Citroen saxo VTS 1.6 16V vs Peugeot 106 S16 (GTI) ?????
Jsem majitelem peugeot 106 GTI. A ty blbosti o tom, že to chce dodržet rozměru pneu atd a že to udrží hodnotu, tak to není žádná pravda. Já mám svoje auto snížený, na alu 15 se sportovním podvozkem a zkrácenou spojkou.Nerezové svody atd.Investice z rozvodama atd okolo 38 000 Kč auto najeto 188 000 Kč. Kupoval jsem jí za 40 000 Kč a kupce mám za 70 000 Kč .Pokud si jí člověk auto upraví má o dost větší cenu.Jinak pokud chceš mít fakt raketu, tak si tam dej závodní vstřiky a turbo a hodíš tam stovku za 5s.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.