Pondelok 03.11.2014 06:24,
Black box-už měl dávno být...
Já jsem pro zavedení monitoring všemi deseti. Jelikož ročně najíždím kolem 50tkm, vidím, co za zvěrstva se na silnicích děje. Bohužel, v naprosté katastrofální většině případů se to děje u nás (o Polsku raději nemluvím). Tím chchi říct, že pro Čechy bych jako povinné zavedle psychotesty pro VŠECHNY řidiče, i pro ty, co už mají ŘP 30 let. A přezkušování povinně 2x ročně.
Pak by teoreticky mohla nastat doba, že se na silnici budu cítit bezpečněji, třeba jako v sousedním Rakousku, kde jsem měl 6 let kancelář (Linz).
Dále bych zavedl do každého auta zařízení, ke kterému by se člověk -řidič-přihlásl přes své DNA a následne by provedl test na alkohl a drogy v krvi - podotknu, že v případě koupě auta by se majitelovo DNA vypálilo do EPROMu, ze kterého nejde smazat.
Dnes je auto vlastně legální zbraní hromadného ničení a stav u nás tomu jen odpovídá.
Dále bych zavedl něco, jako mají například rychlovlaky - elektrické omezovače - prostě překročíš rychlost v daném úseku a "vyšší moc" tě prostě zabrzdí. (ovšemmuselby to být jiný systém, než ten u vlaku, co loni havaroval ve španělském Santiagu de Compostella).
A black box? Jasně, že ano! Navíc takový, jako používají letadla - jejich záznamy totiž NEJDE nijak upravovat. A policii bych dal veškeré pravomoce, aby - po zastavení každého řidiče - napřed stáhla data z BB a při jakémkoliv pochybení by následoval exeplární trest, který by vždy začínal zabavením auta, peněžní pokutou a následně vezením.
jen tak by mohli z našich silnic zmizet Lacinové, Bulawové, Janouškové a další, co si myslejí, že peníze mohou všechno.
Ano, to co jsem napsal, je zčásti myšleno ironicky, ale stačilo by, kdyby PČR Dělala to, co má a jen nebbuzerovala za propadlé datum na lékárničce či za chybějící pojistku v povinné výbavě. Kdyby svoji roli plnily i orgány, které se podílejí namechanismu vystavování ŘP - tedy od komisařů autoščko, od lékařů, kteří dávají odborné vyjádření ke zdravotní způsobilosti a td...
reagovať