Nedela 19.03.2006 11:44,
Mravokárci vzpamatute se!
Nevim nevim, když si přečtu příspěvky některých diskutujících, tak se nestačím divit. Ano, jsem naštvaný, když mě v obci vyblikává nějaký tuner, který si zaplými mlhovkami asi zvětšuje výkon motoru svého Lanosu, nenávidím, když někdo předjíždí a nevidí přitom nic, než zadní světla vozu, který jede před ním... Ale nemám nic proti tomu, kdo si jezdí po okrskách klidně i těch 120 - ta rychlost je malá, ani nic proti tomu, kdo jede po okrsce i 160, když je tam dobře vidět a taky nevidím důvod někoho kárat za to, že jede 70 v obci, když je na te cestě prostě "vidět". Problém je v tom, že naše zákony ( a vlastně zákony všech států) neumí rozlišit ty, kteří jezdí rychle a bezpečně a ty, kteří jezdí rychle a trošku jako sebevrazi, přitom vůbec nemyslí na ty, kteří jezdí sice pomalu, ale naprosto katastrofálním způsobem... Prostě je uplně skvělé, že mě dají cajti v obci pokutu 200 Kč za 59 km/h, kterých jsem se dopustil o pul 3 ráno, 50 m za cedulí obce na rovné široké osvětlené silnici... Jo beru. Můj problém. Vždyť je to přece naše skvělá republika, která tady kontroluje dodržování předpisů, aby byl počet nehod co minimální a všichni piráti byli pochytáni. Chápu to, že se zásadně měří jen na rovných úsecích, na kterých by byla v zahraničí 70 nebo 80ka, že si cajti dají radar tak, aby "vybrali", že pokud někdo jede jak prase, tak se vůbec nenamáhají o to, aby takového řidiče dostihli a dali mu flastra... je to prost neskutečná sebranka, která tady je tak z 80% procent na to, aby si vybrala na své výplaty. A pokud je někdo tak naivní a myslí si, že bodový systém pošle grázlíky do MHD, tak je na omylu. Jasně. Franta, který najezdí po republice 60000km/rok na tom bude hůř než jeho děda Pepa, který vytáhne auto 5x za rok a způsobí svým "uměním" za volantem stejný počet krizových situací, jako jeho vnouček, který je trošku vyježděnější... Prostě je to celé postavené na hlavu. První věcí, kterou bych doporučil našmu skvělému p. Šimonovskému, by byl výlet třeba k sousedům do rakouska... Ona by mu asi při přejíždění podhorských vesniček v 80 km/h po skvělých cestách, kde by díru pohledal, spadla čelist...
reagovať