0
späť

diskuze k tématu: Výběr ojetého BMW

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 31.12.2015 18:23, Výběr ojetého BMW
Zdravím vybírám si novější auto a potřebuji poradit hledám spolehlivé auto s přijatelnou spotřebou na občasné blbnutí a požitek z jízdy mýmy favority jsou BMW E46 318i.316i a E39 525TDS které by bylo nejvhodnější? jsem student a každou neděli jezdím 400 km na internát a každý pátek zase zpět děkuji za odpověď případně jestli mi poradíte po jakém jiném voze se koukat mýmy podmínkami jsou dobrý podvozek alespoň pěkný vzhled a živý motor a žádná mršina zasažená downsizingem.
reagovať
westeros
počet príspevkov46
dátum registrácie22.04.2014
Štvrtok 31.12.2015 19:51, rapid
Schvalne jsem si porovnal parametry a Skoda Rapid 1.2 TSI zakladni motor prekona ve zrychleni 316i a 318i, 1.4 TSI potom staci i na 320i, tak nevim jak je to s temi mrsinami zasazenymi downsizingem :)

U nas pred univerzitou taky stoji spousta E46, E36, E30, myslim i E21 jsem videl. Osobne to nechapu, asi uz jsem moc stary :) Taky jsem v tom ale nikdy nesedel, takze by me zajimalo od nekoho znaleho, pominu-li veci typu drifovani na snehu - neni uz dneska ve vsem lepsi svezeni v Rapidu nebo necem podobnem? S nizsi stredni uz se to asi porovnavat neda - ta uz je dneska rozmerove vetsi.
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Štvrtok 31.12.2015 20:14, .
westenros, a tys někdy v tom zdownsizingovým zázraku jel? Přijde ti, že rapid nabídne lepší svezení. To snad ne. TSI nepřekypují spolehlivostí ani výdrží. O podvozku ani nemluvím.
reagovať
westeros
počet príspevkov46
Štvrtok 31.12.2015 21:16, rapid vs e46
Ano v rapidu jsem jel. Tichy motor s nizkou spotrebou a "tahne vodspoda". V E46 jsem nejel. Co se tyka spolehlivosti, nevim jestli odejde drive 15 let stare BMW nebo novy Rapid :) Nejsem clovek, ktery ma velke zkusenosti s auty a nechci hanit E46 ani vyzdvihovat Rapid (ktery vsem rozmlouvam), ale tak nejak racionalnim pohledem mi prijde Rapid dneska papirove lepsi auto. Rad se necham presvedcit od zkusenejsich v objektivnim hodnoceni - spotreba, pohodli, dynamika, vybava, spolehlivost. Tusim ze podvozek bude asi lepsi v BMW, pokud je dobre udrzovany, ale bezny ridic jako ja, to mozna ani nepozna.
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
Piatok 01.01.2016 11:09, .
já nejsem žádný fanda BMW,spíše naopak. Ale vem si cenu novýho rapida. Ta ZAČÍNÁ někde na 306 tisíc. A to je holátko se slabým motorem. 66 resp. (80) kW není nic silného.
Nebo koupíš pokud možno pěknou E46 6válec (na mne moc malé auto uvnitř) v reichu za ca 5 tis euro. Za dalších 150 tis uděláš generálku a jseš na stejné ceně.
Přidaná hodnota je pak auto min o dvě třídy výše. Ve výsledku lepší spolehlivost. Pravděpodobnost mnohem vyššího nájezdu než TSI. A svezení úplně jinde.

Osobně jsem udělal něco podobného. Koupil jsem 10letou limuzínu, zgenerálkoval auto (např. nové turbo, katy, intercooler,motor....). mám stav nového auta, Auto vypadá jak kdyby vyjelo z fabriky. Vyšlo mě to celkem na necelých 200. Bonusem je hodně silný motor, příjemné svezení a LPG

nedovedu si představit, že bych utratil o 100 tisíc víc a jezdil nějakým rapidem.. Takže původního tazatele plně chápu.
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
dátum registrácie08.09.2009
Sobota 02.01.2016 08:42, RE: .
Zvirak napísal:
westenros, a tys někdy v tom zdownsizingovým zázraku jel? Přijde ti, že rapid nabídne lepší svezení. To snad ne. TSI nepřekypují spolehlivostí ani výdrží. O podvozku ani nemluvím.

Protože továrník nakoupil právě Rapidy (jeden s dýzlem tuším 1,6?) a jeden s 1,4TSI. S ní občas skáču trasy kolem 300+300km. Zpočátku jsem mlě předsudky a dnes vím, že to je v hlavách lidí. Rapid je auto, které uspokojí průměrného zákazníka, obzvláště středního a vyššího věku, který vyrostl a oprostil se od srovnávání a závodění, ale preferuje NOVÉ auto se zárukou (na co se vztahuje, je otázkou), které nebude shnilé jako ojetina a RELATIVNĚ levné v kontextu nových aut. Rapid s touto motorizací rozhodně není líný ani pomaly v duchu toho, jak s ejezdí na našich cestách. Na dálnici v Německu jsme nasadili stálých 160 a byli jsme spíše ti rychlejší - většina Němců dnes jezdí koolem 130-140- asi i na ně padá ekonmika a náklady na život. To se nám potvrdilo dvakrát v závěru roku, jednou cesta do Mnichova, jednou do Osnabrucku. A za této rychlosti nebylo v zásadě nic, co bych mohl Rapidu jako spolujezdec vytknout - podotýkám, že jsem seděl vzdau a měl jsem se královsky, neb kolage vpředu se lehce uskrovnil. Spotřeba byla kolem 7,5/100, což mi řekni,. které auto s 2litrem ti na dílnici v této rychlosti pojede. Takže jako vozidlo pro přepravu z A do B pro "normální" lidi je to velmi dobrá volba. To, že někteří lidé mají v hlavě letitiý a dnes již zcela nesmyslný blok o nadautech z řady BMW (jak olítaných,m tak nových). je jeich věcí. Toto se týká zejmína Oktávie - torchu odbočím - když čtu diskuze, o tom, zdali si koupit novou či mírně jetou Oktávii, většino se diskuze zvrhne na klišé "kup si rči vojetýho baworáka, z roku raz dva a budeš za vodou". Bude. Zklamáním.
No nic, jen jsem chtěk trošku popsat dojem z jízdy s Rapidem, který opravdu v dané třídě nemá moc slabých stránek, snad krom pořizovací ceny, která je holt vyšší, než např. u Renaultů. Ale jako auto opravdu dobrý pro ty, co nečekají zázraky, ale reálné odpovídající technické řešení a vlastnosti. Pak je to dobrá volba.
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
Sobota 02.01.2016 11:00, .
Zdeny, s těma baworama a nadautama jsi to popsal velice přesně . To cos psal přece není o předsudkách. Táhne se to se škodovkou už delší dobu. Ona ta auta nejsou špatná, ale cenou je škodovka tlačí do segmentu, kde nemají moc šancí konkurovat. O tom je to primárně, o ceně.
Na rapida jsem se byl podívat, když ho uvedli na trh. Kamarád tehdy pracoval u dealera škodovky, tak jsem se s tím svezl. Na první pohled rozpočtovka (nijak ve zlým), vevnitř je to holátko (základní model - specialita škodovky), co mě ale dostalo je právě málo místa.
Řekni mi Zdeny kolik měříš, protože, když jsem si dozadu sednul, měl jsem hlavu opřenou o střechu.
Můj otec hledá auto, které by si koupil. Možná jeté, možná nové. Problém je v tom, že se do žádného nevejde, nebo se mu špatně nastupuje. Měří 190cm a má široký ramena. A dnešní auta jsou jak pro vietnamce

jinak dálniční (konstantní) 160 se pohybuje kolem 8,0 - 8,5 litrů LPG
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
Sobota 02.01.2016 12:58, Rapid a prostor
Měřím 186/95kg. Přede mnou seděl kolega, co je možná ještě o fous vyšší. pravda, moc si tam nohy nenatahoval, ale já jsem díky tomu měl před kolenama královský prostor, aniž bych mu kopal do opěradla.
reagovať
westeros
počet príspevkov46
Sobota 02.01.2016 17:21, rapid
Rapid je podle me urcen predevsim pro fleety. Vypada "solidne" a pritom je prakticky a jednoduchy. Myslim ze pro firmy pak vychazi cenove uplne jinak nez pro bezne kupce. Vsak je taky vidim hlavne v bile barve s logem nejake firmy na boku. Napadlo me to jako priklad bezneho levneho auta, ktere zrychlenim prekona stare 316/318i.
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Sobota 02.01.2016 18:17, oprava stareho auta
Moznost kupit si stare auto a nechat ho opravit je podla mna len pre tych,co poznaju naozaj dobreho mechanika. A kedze,aspon z mojej skusenosti, taky neexistuje = ak sa auto raz zacne rozoberat, najme motor a podobne, uz nikdy nepojde dobre. Preto som radsej za 2-3 rocne ojazdene auto. Najst funkcny bavorak takehoto veku bez kridla bude urcite tazke.
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
Sobota 02.01.2016 18:33, .
jak to myslíš, Citroeňáku? Když uděláš generálku motoru, tak to už nepojede? To si přece odporuje..
S kamarádem mechanikem souhlas.
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Sobota 02.01.2016 23:27, Generalka motoru
Presne tak to myslim. Ked nechas ludi rozobrat a zlozit cely motor, este som naozaj nevidel, ze by to bolo zlozene bez problemov. Zial. :(
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Sobota 02.01.2016 23:51, rapid rapid rapid
V Rapidu jsem jednou jel vzadu. Četl jsem testy o jednoduché zadní nápravě, nízkém komfortu, o tom jak je v něm málo místa, o slabém motoru. Jel jsem s 1,2T a byl jsem překvapenej. To auto bylo úplně v pohodě... Normálně bych si dokázal představit, že v něčem takovém jezdím...
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
Nedela 03.01.2016 07:09, RE: rapid rapid rapid
Reno napísal:
V Rapidu jsem jednou jel vzadu. Četl jsem testy o jednoduché zadní nápravě, nízkém komfortu, o tom jak je v něm málo místa, o slabém motoru. Jel jsem s 1,2T a byl jsem překvapenej. To auto bylo úplně v pohodě... Normálně bych si dokázal představit, že v něčem takovém jezdím...

Reno, není ti nic? Jsi v pohodě?

reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Nedela 03.01.2016 09:19, Srovnání
Řekněme si to upřímně, ono když srovnáváte auto staré 10 a více let s autem starým třeba rok (samozřejmě v odpovídající třídě), tak skoro vždy se doberete k tomu, že to nové je takové nějak lepší. Nižší hluk, vibrace apod. Funguje to samozřejmě pouze v průměru, výjimky se jistě najdou. Pro příklad mohu uvést nedávné svezení s Roomsterem, kdy já jezdím Fabií I Combi. Svezení bylo tak o řád klidnější.
reagovať
spiteful
počet príspevkov71
dátum registrácie18.06.2015
Nedela 03.01.2016 16:05, E46
E46 benzin, ale jen 320i nebo 328i. Ale moc jich neni.
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Nedela 03.01.2016 21:13, RE: rapid rapid rapid
Zdeny60 napísal:
Reno napísal:

Jo, je to lidovka, za pár peněz a plní účel. Není to dvoulitrové Subaru žeroucí 12 litrů, s průměrnou dynamikou, s variátorovou převodovkou a připojitelným pohonem 4x4 za milión korun.
Já jsem odskákal hodně kilometrů s Fiestou/Focusem a nevidím v tom problém. Ty auta stojí tolik,
kolik toho nabízejí.

reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
Pondelok 04.01.2016 04:49, RE: rapid rapid rapid
Reno napísal:
Zdeny60 napísal:
Reno napísal:
Jo, je to lidovka, za pár peněz a plní účel. Není to dvoulitrové Subaru žeroucí 12 litrů, s průměrnou dynamikou, s variátorovou převodovkou a připojitelným pohonem 4x4 za milión korun. Já jsem odskákal hodně kilometrů s Fiestou/Focusem a nevidím v tom problém. Ty auta stojí tolik,kolik toho nabízejí.

Už je to dobrý. Jako jindy.
reagovať
danet - redakce TipCars
počet príspevkov562
dátum registrácie16.11.2012
Pondelok 04.01.2016 10:24, RE: Srovnání
brin napísal:
Řekněme si to upřímně, ono když srovnáváte auto staré 10 a více let s autem starým třeba rok (samozřejmě v odpovídající třídě), tak skoro vždy se doberete k tomu, že to nové je takové nějak lepší. Nižší hluk, vibrace apod. Funguje to samozřejmě pouze v průměru, výjimky se jistě najdou. Pro příklad mohu uvést nedávné svezení s Roomsterem, kdy já jezdím Fabií I Combi. Svezení bylo tak o řád klidnější.

Dobrý den, napište prosím o Fabii recenzi na TipCars http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme.
reagovať
danet - redakce TipCars
počet príspevkov562
dátum registrácie16.11.2012
Pondelok 04.01.2016 10:27, RE: rapid rapid rapid
Reno napísal:
Zdeny60 napísal:
Reno napísal:
Jo, je to lidovka, za pár peněz a plní účel. Není to dvoulitrové Subaru žeroucí 12 litrů, s průměrnou dynamikou, s variátorovou převodovkou a připojitelným pohonem 4x4 za milión korun. Já jsem odskákal hodně kilometrů s Fiestou/Focusem a nevidím v tom problém. Ty auta stojí tolik,kolik toho nabízejí.

Dobrý den, máte-li chuť, napište o Fiestě/Focusu vlastní recenzi: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Budeme potěšeni.
reagovať
1 2

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.