Utorok 29.10.2013 12:25,
Jaký vůz s pohonem všech kol vybrat?
Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu při výběru nového, popř. lehce ojetého vozu. Začnu asi tím, co vlastně sháním, jaké jsou moje požadavky a k čemu bude vůz převážně využíván. Vybírám sedan, popř. kombi s automatickou převodovkou, se 4 válcovým naftovým motorem, popř. 6ti válcovým, ale jen u BMW, pohonem všech kol. Každý ze zmíněných požadavků má pro mě své opodstatnění, proto na nich trvám. Ročně najedu 40000-50000 km, převážně sám, auto nebude plnit funkci rodinného auta (k tomu mám jiný vůz), variantu kombi bych volil pouze pro převozy horského kola (není nutností), vozidlo bude jezdit převážně po okreskách (45%), dálnicích (45%), minimum v kolonách města (10%). Při výběru auta budou také hrát svoji roli celkové provozní náklady, spolehlivost. Dosud jsem měl zkušenosti s vozy BMW a až na výjimky jsem byl s jednotlivými modely a servisem spokojen. Chtěl bych, s ohledem na zvolené požadavky, zábavné a zajímavé auto. Auto si budu nechávat max 3-4 roky. Do užšího výběru jsem zařadil tato auta: BMW F30 320d xDrive, BMW F10 530d xDrive, Mercedes C250 cdi 4matic, Audi A4 2,0 tdi quattro. Nebráním se zařazení dalších zajímavých aut. Přečetl jsem si spoustu materiálů, diskuzí, navštívil autosalony, ale nejsem schopný udělat konečné rozhodnutí. Každé z mnou uvedených aut je jiné a navíc kromě BMW jsem neměl možnost se s vybranými modely svézt, abych měl přímé porovnání. Předem děkuji za rady či poznatky, které mi pomohou se rozhodnout.
S pozdravem M. Pokorný.
reagovať