0
späť

diskuze k tématu: Jaký vůz s pohonem všech kol vybrat?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 29.10.2013 12:25, Jaký vůz s pohonem všech kol vybrat?
Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu při výběru nového, popř. lehce ojetého vozu. Začnu asi tím, co vlastně sháním, jaké jsou moje požadavky a k čemu bude vůz převážně využíván. Vybírám sedan, popř. kombi s automatickou převodovkou, se 4 válcovým naftovým motorem, popř. 6ti válcovým, ale jen u BMW, pohonem všech kol. Každý ze zmíněných požadavků má pro mě své opodstatnění, proto na nich trvám. Ročně najedu 40000-50000 km, převážně sám, auto nebude plnit funkci rodinného auta (k tomu mám jiný vůz), variantu kombi bych volil pouze pro převozy horského kola (není nutností), vozidlo bude jezdit převážně po okreskách (45%), dálnicích (45%), minimum v kolonách města (10%). Při výběru auta budou také hrát svoji roli celkové provozní náklady, spolehlivost. Dosud jsem měl zkušenosti s vozy BMW a až na výjimky jsem byl s jednotlivými modely a servisem spokojen. Chtěl bych, s ohledem na zvolené požadavky, zábavné a zajímavé auto. Auto si budu nechávat max 3-4 roky. Do užšího výběru jsem zařadil tato auta: BMW F30 320d xDrive, BMW F10 530d xDrive, Mercedes C250 cdi 4matic, Audi A4 2,0 tdi quattro. Nebráním se zařazení dalších zajímavých aut. Přečetl jsem si spoustu materiálů, diskuzí, navštívil autosalony, ale nejsem schopný udělat konečné rozhodnutí. Každé z mnou uvedených aut je jiné a navíc kromě BMW jsem neměl možnost se s vybranými modely svézt, abych měl přímé porovnání. Předem děkuji za rady či poznatky, které mi pomohou se rozhodnout.
S pozdravem M. Pokorný.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Utorok 29.10.2013 14:28, 330 xD
Za mně od BMW 330 xD. Pokud bych jezdil max ve dvou, tak mé vysněné služební auto je Audi A5 (a ve vašem případě buď 2,0 TDI 130 kW nebo 3,0 TDI 180 kW quattro, Stronic).
reagovať
hrop1
počet príspevkov22
dátum registrácie15.08.2013
Utorok 29.10.2013 15:42, Subaru
Zkuste až bude mokro nebo sníh jakékoli SUBARU. Pokud nemáte zkušenost , tak se nechte svézt někým kdo ty auta řídí často.
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Utorok 29.10.2013 15:48, RE: 330 xD
Paul napísal:
Za mně od BMW 330 xD. Pokud bych jezdil max ve dvou, tak mé vysněné služební auto je Audi A5 (a ve vašem případě buď 2,0 TDI 130 kW nebo 3,0 TDI 180 kW quattro, Stronic).

Chtělo by to ještě rozpočet jaký na to je. Protože F30 330xd je takových 50-60 tis. EUR.
Audiny bych nebral, nechtěl by DSG, podle mně do auta tohoto typu dvojspojka nepatří.
Mercedes - céčko končí a bude nová generace, vždycky se mi příčilo platit hříšné peníze
za výběhový model.
320xd bych mohl doporučit, i když 330xd je samozřejmě o parník lepší, navíc i spolehlivost
šestiválec bude někde jinde, o dvoulitrovém dieselu jsem nečetl nic pěkného, nicméně zdroj
této informace uváděl, že všechny efficient dynamic stojí za velkou bačkoru..
takže vybírat mezi trojkou a pětkou. trojka je co se týče místa v nové generaci úplně v pohodě.

reagovať
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Utorok 29.10.2013 15:50, RE: Subaru
hrop1 napísal:
Zkuste až bude mokro nebo sníh jakékoli SUBARU. Pokud nemáte zkušenost , tak se nechte svézt někým kdo ty auta řídí často.

Subaru v kombinaci variátorem nenabízí nic jiného, než připojitelný pohon všech kol a v tomto případě
podle mého zaostává za quattrem i x-drivem... navíc ten variátor... ten mi nikdo nepřechválí.
Navíc kombinaci diesel/CVT nabízí až teď jako úplnou novinku, a diesel od Subaru je sice zajímavý počin, ale výkonově nic moc...
reagovať
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Utorok 29.10.2013 22:51, BMW xd
Za mě BMW 330xd, mám starší generaci a zatím maximální spokojenost. Samozřejmě za předpokladu kvalitního a neodfláknutého servisu Tak šťastnou ruku při výběru
reagovať
woji
počet príspevkov17
dátum registrácie13.09.2013
Streda 30.10.2013 13:14, S60 / V60
A co zkusit Volvo S60/V60? Dieselová varianta v kombinaci s pohonem včech kol a automatickou převodovkou se sice dělá pouze v pětiválcové verzi o obsahu 2,4 litru, za to už to není taková konzerva jako bývaly předchozí modely Volva. Komfort cestování na dlouhých dálničních cestách je oproti výše zmiňovaným značkám daleko vyšší (o sedáčkách ve Volvu i zde bylo napsáno nemálo článků) a na okreskách s takto naladěným podvozkem je jízda jedna radost (teď se do mě kdekdo pustí, ale sáhněte do svědomí kdo z Vás má s tímhle autem zkušenosti). Motor je velmi pružný díky dvojímu přeplňování a čtyřkolka, ikdyž haldex také funguje perfektně (pro danou kategorii vozidla).
reagovať
serti
počet príspevkov1
dátum registrácie30.10.2013
Streda 30.10.2013 16:24, Sorento
Co třeba Kia Sorento. Mám ho asi tři roky, 2.5 Tdi, automat,ojeté r.v. 2004, nemůžu si stěžovat. Na silnicích pohodlné svezení, v terénu projelo vždy kam jsem potřeboval.Spotřeba taky rozumná. Na fóru je ale hodně příspěvků ohledně různých problémů. Ale na tato fóra většinou píšou ti, co hledají pomoc. Spokojení majitelé nic nehledají ....
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.