0
späť

diskuze k tématu: BMW 116i pro ženu

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
azerty
počet príspevkov63
dátum registrácie23.06.2016
Štvrtok 23.06.2016 12:23, BMW 116i pro ženu
Dobrý den,
chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 23.06.2016 15:29, RE: BMW 116i pro ženu
azerty napísal:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

Lepší otázka je, jestli má manželka zkušenost se zadokolkou, a hlavně v zimě.
reagovať
azerty
počet príspevkov63
Štvrtok 23.06.2016 15:49, titulek příspěvku musí být vyplněn
Nemá, ani já. Je to hodně znát? Poohlídnout se možná raději po Focusu/Golfu/A3/Astře ... ? Rozpočet je cca 200 000. Fiat Bravo se jí nelíbí.
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Štvrtok 23.06.2016 18:28, RE: BMW 116i pro ženu
Giorgio napísal:
azerty napísal:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)
reagovať
azerty
počet príspevkov63
Štvrtok 23.06.2016 18:56, titulek příspěvku musí být vyplněn
Něco už odřízeno má. Ta jednička je tajně i tak trochu pro mě, už dlouho se mi líbí
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Štvrtok 23.06.2016 21:38, Jedině
Jedině 130i
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
Piatok 24.06.2016 06:01, RE: BMW 116i pro ženu
Reno napísal:
Giorgio napísal:
azerty napísal:
To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)

Nezkušeného se zadokolkou, který jinak není aspoň průměrný řidič, potrápí i "městská zima" ve stodváce (jakkoliv to je už dneska spíše veterán). Beru, že BMW má lepší rozložení hmotnosti, ale rozhodně to není jen o výkonu. Smyk může člověk dostat i na odbočce k parkovišti při malé rychlosti a zadokolka se prostě chová jinak. A samozřejmě to taky není jen o zimě, ale třeba i o dešti a jiných kluzkých podmínkách, ostřejší jízdě atd.
reagovať
azerty
počet príspevkov63
Piatok 24.06.2016 08:20, titulek příspěvku musí být vyplněn
Takže přikoupit i školu smyku?
reagovať
Ma007
počet príspevkov197
dátum registrácie26.11.2013
Piatok 24.06.2016 08:47, titulek příspěvku
prikúpiť školu šmyku je dobrý nápad, ale ešte predtým obetovať 2-3 nádrže na prázdnom letisku začiatkom zimy.
reagovať
free78
počet príspevkov300
dátum registrácie19.09.2008
Piatok 24.06.2016 09:17, zadokolka
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)
Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".
BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
Piatok 24.06.2016 09:48, RE: zadokolka
free78 napísal:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.

Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.
A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)
jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Piatok 24.06.2016 12:27, 130i
Jistě že jedině 130i. A i pro ženu. Protože ta pak dostane to moje a já si nechám tu 130i :D
reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
Piatok 24.06.2016 13:37, RE: zadokolka
Reno napísal:
free78 napísal:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?

Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.

Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
reagovať
Reno
počet príspevkov1352
Piatok 24.06.2016 17:45, RE: zadokolka
Giorgio napísal:
Reno napísal:
free78 napísal:
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.

BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

reagovať
Giorgio
počet príspevkov814
Sobota 25.06.2016 08:47, RE: zadokolka
Reno napísal:
Giorgio napísal:
Reno napísal:
free78 napísal:
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

Je pravda, že se zadokolkou jsem končil u E46, a to bych pro ženu určitě nedoporučil. E60 a F10 už měly xDrive, což zase v první generaci jedničky v nabídce tuším ani nebylo. Pořád si ale myslím, že konvenční A3 bude pro ženu lepší.
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
dátum registrácie08.09.2009
Sobota 25.06.2016 17:21, A je to tu zas:-)
Já zase trvdím, že když je někdo trubec, tak dostane smyk i s 8x8 Tartou 813 s náhonem na všech 8 kol. V zimě-pokud není člověk magor-tak ví, že na sněhu se jezdí jinak, než v létě na suchu. A že to, čím hňápe na plyn, není buková noha, ale noha člověka, kteoru ovládá šedá kůra mozková. Pokud jí člověk (té hmoty) v hlavě má spoň trochu, pak ho ani v zimě nemusí trápit nějaké ustřelování zadku něbo čehokoliv. Jedu prostě tak, aby se mi to nestalo a v zatáčce nedupu na plyn, jak slon.
O tom, že s RWD už leckam nevyjede z titulu toho, že to prostě občas nejde, neb to má své limity, nemá smysl diskutovat. Osobně bych RWD maželce koupil pouze v případě, kdybych věděl, že v zimě dojede domů a bude jezdit tam, kde ji nepotkají zimní "radovánky".
Zasněžený kopec prověří lecjaké auto, ale RWD zde silně ztrácí. Protože mám to štěstí a bydlím tam, kde bydlím, zimních "borců" s RWD vídávám poměrně dost Dokáže je potrápit i byť jen prohrnuté parkoviště u Hypernovy. To se vždy musím řehtat, když najede pán v kravatě na parkoviště a zadní kola se pěkně zanoří do neprohrnutých 10cm břečky Pán pak půl hodny šaškuje, než se někdo obětuje a jde ho vytlačit
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Nedela 26.06.2016 06:36, RE: BMW 116i pro ženu
azerty napísal:

Dobrý den, kamarádka má tohle auto na ježdění po městě a je spokojená. Mě s výškou 180cm docela vadil stísněný interiér, ale jinak dizajnově moc krásná stylovka.
V zimě na sněhu je to horší, klasická zadokola se snaží, ale kluzký povrch může Vaší ženu docela vylekat Napadá mě dát kus železa do kufru jako otec v zimě dával do Moskviče
Jinak v BMW 1 je opravdu nízký posed, což při častém nasedávání a vysedávání může vadit.

reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.