Pondelok 10.02.2014 14:51,
Starší Audi A6 Avant 3.0 TDi 165kW
Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem vozu. I když už mám vlastně vybráno tak bych rád slyšel také odborný názor, který jsem se marně snažil někde nalézt. V tuhle chvílí jezdím ve VW Bora Variant TDi 4 Motion (74@96kw). Nestačí mi velikostí a výkonem už vůbec ne. Jezdím trasu Praha- České budějovice a pak občas po Praze. Roční nájezd jsem měl 22.000 km. S Borou jsem co se týče spolehlivosti spokojený, ale trošku se bojím, abych v tomto směru nebyl u Audi zklamaný. Zatím jsem četl samou chválu, ale ta se pěje na vozidla 3 roky stará s nájezdem 100.000 km. Já mám zájem o trošku starší kousek- s nájezdem od cca 200.000 km do 250.000 km. Věřím v to, že takováto porce km vozidlu nemůže nic udělat. Sám mam na Boře najeto 270.000 km. Cenová relace těchto Audi je cca 200-250 tisíc Kč. Zajímají mě vaše názory na možnou spolehlivost takového vozu. Vím, že je hlavní roly hraje kdo v tom autě jezdil a jak se k němu choval. Přesto, je nějaká známá poruchovost těchto vozů? Odchází nějak často určité díly? Co Tipctronic? Co vstřikovače? Co třeba vzduchový podvozek? Je spíš přítěží, nebo by jste ho doporučili?
Děkuji za všechny rady. Ale i současně prosím o nějaký střízlivý přístup. Žádné zaujaté slohy proti Audi se závěrečným vyzdvihnutím BMW prosím. Děkuji
reagovať