Ghost86 napísal:
Dobrý den, za mě teda musim říct, že BMW snad nikdy neudělalo dobrý motor v naftě. Na benzin jsem slyšel jen samou chválu (mohu z vlastní zkušenosti potvrdit), takže 2.0 TDi podle mě není úplně ta správná volba. Řada 3 navíc není žádný velký pohodlný kočár, ale pokud byste na něm trval, berte motor 1,8i, lejete jen benzín a občas olej, nesmrtelné motory. Pokud vám mohu poradit za sebe, tak BMW řada 5 model E39. Oproti ní je řada 3 prcek. Sám jsem ji měl s motorem 2,5i 6ti válec a nemohl jsem si ji vynachválit. Na delší cesty neskutečně pohodlné a prostorné. Jsme 5ti člená rodina a do auta jsme se bez problémů naskládali. Za celé 2 roky co jsem ji měl jsem měnil akorát čidlo vačky a čidlo kliky, toť vše. Jinak na to že to byl takovýhle motor se 170 koňmi, žral při normální jízdě 8-10 litrů.
Sohlasím s vaším názorem na e39 i na benzínový motor, i ta 1,8i jedobrá, ale na tyto km jedině s LPG,
S čím nesouhlasím je ta blbost, že BMW neudělo dobrý naftový motor!!! Co 3,0d 2,5d 2,5tds 2,4td......? kolik s nimi máte zkušeností?
vyhnul bych se pouze 2,0 100kw, ten moc nevydrží, kolem 500tkm s ním začnou být problémy.
osobně bych šel do 530i s LPG 330i s lpg nebo 530d nebo 330d
A ještě jedna věc BMW NEMÁ TDI!!!!! TDI je značení koncetnových vozů