Koncept auta s výkonným motorem je zcela v pořádku. Ovšem koncept auta s dýzlem o 240HP a nadpis článku "...je rychlá za každé situace" ve mě evokuje představu manažera s věkem tak 22 let v modré košili, kravatě a ježkem na hlavě, který - řídíc se sloganem dle nadpisu článku - svoji A4 3,0TZDI Q navede do prvního sjezdu z dálnice rychlostí o 10km/h vyšší, než by bylo zdrávo a bude jen němě čumět, kam mu jeho zázrak s 300kg závažím v čumáku jede...
))))) Ano, bude to hodně rychlé
))))
Pánové, ruku na srdce, A4/6 Q dokáže jet rychle, hodně rychle, ale jen rovně, ideálně po hradecké dálnici, kde je dosud malý provoz. Nedej bože se snažit jez hodně rychle v horách. To je pak utrpení. Píšu o tom proto, že jedno takvé utrpení jsem zažil právě v pátek během své služební cesty, když mi kolega nabídnul, abych se s jeho A4 3,0TDI Quattro taky svezl a poznal, jak má vypadat "parádní" jízda.
Já jsem mu pak za oplátku nechal se svézt u nás, v horách, se svým Subaru Legacy Spec.B se 245HP. Jaksi ho přešel humor....Děkuji inženýrům z Fuji Heavy Industry, že tyto vozy vyvinuli a vyrobili! Škoda, že jen málo lidí jim dá přednost - jejich jízdní vlastnosti jsou zcela někde jinde, než u onoho zmíněného Audi A4 3,0TDI Quattro.
Ovšem je fakt, že na pohled budí A4/6/8 vsjo rovno větší respekt. A taky stojí více peněz.