europa00 napísal:
zrovna jsem se byla podivat na polo 2008 1.4 v lpg....krasne...aleee puvod z italie..bez servisky vseho .-)....km jsou stopro stocene pac to ma více nez 130 000 .) jen uvazuju kde si to nechat jeste trochu prolustrovat...ve VW mi stejne asi dohledaji jen to dokfy to bylo servisovane u nich v auorizovanem servise...coz tak stare auto urcite nebylo doted..jeste je to porad na prevoznich značkach..takze by oni udelali stk a kontrolu lpg...pocitam ze tam viozi vsechny ve auta..muze se stat aby tam byli trochu schovivavejsi, slusne receno a nejake mensi vady jim tam pak nepsali??? nebo si to dnes nelajznou..jsem fkt podezirava pac tady v cesku je to mazec...v aut se mi jelo dobre...tiche, netrepalo se nic .-) ale brzdy mi prisly trochu slabsi a nevim jestli to bylo im ze tam auto nejakou dobu stalo v tiom bazaru, ze to bylo takove nezajete...ale to by snad na stk neproslo ne kdyby tam fakt neco bylo...teda doufam .-)
Pokud máš 100 tkč na auto, budeš mít velký štěstí, pokud narazíš auto s vyplňenou a nezfalšovanou serviskou. Stočené to nejspíš bude, ale to je nepodstatné. Pokud bys opravdu chtěla koupit auto s již instalovaným LPG, zjisti si, co je to za značku (Lovato/Landi Renzo/...) a kde to můžeš servisovat. Praha a Brno nejspíš oservisují vše, ale v některých místech ČR to může být problém. Situace se snad za poslední roky zlepšila, ale když jsem já tohle řešil cca 4 roky zpátky, byl ten problém i v Brně.
Slušný bazar by ti mohl zajistit v podstatě vše, včetně přepisu, ale nechá si to zaplatit. Menší vady si samozřejmě většina bazarníků nechá pro sebe a vpodstatě každé auto je má. Já v létě objížděl pár bazarů po Brně, a byla to dost tragédie. Sháněl jsem auto pro kamarádku cca kolem 50-60 tkč a zadařilo se až hezkých pár kilometrů za Brnem.
To, že jsi projela auto a vše se ti zdálo v pořádku je první krok. Druhý je ten, že ssebou vezmeš někoho, kdo se v tom opravdu vyzná (třeba někoho z těch, co ti vykládali, že Francouzský auta jsou pvodem všeho zla na světě :P) a k tomu autu ti řekne nějakej fundovanější názor. Zkontrolujte vše do poslední lampičky v interiéru... Nenechat se odradit větou, co byste paninko za ty peníze chtěla, ale zároveň neočekávat, že za 100tkč to bude nový auto.
Tu A3 na kterou se ptáš bych vypustil. Cena je vysoko, to že to má přestavěnej předek já osobně nevidím jako plus, naopak ti to při dalších servisech může přinést problémy. Pokud se ti líbí polo, jdi do něj. Je to auto bez výraznějšího problému, jen bude trochu dražší. Zase ale nebude tolik klesat na ceně. S tou 1,4 by problém být neměl. Ještě jedou zvaž, jestli potřebuješ LPG, auto s ním bude v nákupu o něco dražší, ale pokud se s autem budeš courat krátkýma trasama po městě, nic neušetříš... Zkus si projet nějaké jiné, klidně dražší polo, ať máš trochu srovnání s tím, které už si projela. Být tebou, hledám auta okolo cca 80tkč, a zbytek odlož na servis, pojistku, gumy...
PS: neodpustím si poznámku k druhému vláknu. Auto není vrak proto, že je 20 let staré a má najeto 300tkm... Auto je vrak protože mu někdo nedával pořádný servis a nestaral se o něj... To potom může platit ale pro většinu aut do cca 75tkm, nehledě na rok, kilometry, značku, barvu...