Tak jsem si to vše (několikrát) přečetl, a musím dát za pravdu (nebo vyvrátit) někteým věcem:
Ano, kupuji - li auto za 2M, zpravidla to nebývá za poslední peníze, na 7 letý leasing, se Š120 na protiúčet.
Musím se pohybovat v jiné společnosti, kde obchody provází vzájemná důvěra. ALE: jak do toho zapadá nutnost skládat zálohy cash? Nemá začít blikat varovná kontrolka? Auto jsem kupoval za částku řádově nižší (a pravidelní čtenáři ví, že to nebylo ze zelonobílého domečku) a platil převodem. Nosit (nebo nechat si nosit) peníze v igelitce je poznávací znamení vexláků.
Ano, dávám si vždy pozor na peníze - a to nedělám jen pro světské, zelináře a pod. Můj pobyt v podnikatelském prostředí mi dal zkušenost, že největší kolenovrti jsou z té majetnější vrstvy. Slovo sleva je pro ně zaklínadlo.
To, že si mám strčit mlsný klacek zpátky do kalhot, je rada dobrá, co ale dělat jiného se neuvádí. Jenom pro ilustraci - vedli jsme několik soudních sporů, ty jsme vyhráli. Výsledek? Rozsudek jménem republiky je vhodný tak na toaletu. Prostě soud, rozsudek, exekutor, prachy už stejně neuvidím.
Opálenost, na rozdíl od štíhlosti, není známka zrovna zdravého životního stylu - svoje čerstvé opálení bych vyměnil za -5kg
Ano, občs se v zahraničí stydím (za ostatní). Proto rád jezdím tam, kde češtinu neuslyším.
Pana Vaculíka si vážím za odborné znalosti, s psychologií s ním už ale nemohu zrovna vždy souhlasit.
Pominu-li fakt, že Edmund se škodovkářů bude zastávat vždy (jsme si zvykli), ne vždy ale nemá pravdu...
Umím se vžít do kůže člověka, pro kterého je 200tKč roční plat, a pak vidí, že někdo to pro.ere za 5 minut. Martine, Vy to vidíte z pohledu toho kupujícího, ano, pro toho je to hlavně lidsky bolestné, že jsou na světě takoví šmejdi, ale člověk, co vydělává těch 12 čistého, to chápe (nebo spíš nechápe) jinak. Materiálně.
A na závěr: berme tuto zkušenost jen jako informaci, co všechno se může stát, byť by to málokdo z nás čekal.... Když už neumíme kloudně poradit, což prakticky nikdo neudělal....